Malé ohlédnutí za prázdninami a pobytem dětí z MŠ Bendova z Prahy

15.10.2014

Jsme paní učitelky a děti z MŠ Bendova, Prahy 6. Ze školky s rozšířeným sportovním programem rozvíjející vztah dětí ke zdravému životnímu stylu a především radosti z pohybu ve volné přírodě. Ke Zdence na Rozhled a na Mařenku jezdíme už asi 8 let. Ozdravné pobyty do Krkonoš organizujeme na jaře, v létě a někdy také na podzim. Všichni rádi uvítáme přechod z hlučného velkoměsta do pohádkově horského klidného prostředí.

Rozhled a Mařenka společně se svým okolím jsou pro nás jako ráj na zemi. Náruč přírody se svými lákavými turistickými okruhy nabízí spoustu možností ke sportovním, tvořivým a hlavně dobrodružným hrám se zaměřením na environmentální výchovu. Děti se učí vnímat přírodu všemi smysly, ale hlavně vnímat sebe jako součást přírody s rozvíjením lásky ke všemu živému.

Ve stylové chaloupce, která nám předává svůj klid a pohodu, víme o každém pohybu dětí. Malé útulné pokojíčky bezpečně chrání první důvěrná tajemství malých kamarádů. Zdenička je vstřícná ke všem našim prosbám a přáním. Na celodenní výlety nás tradičně spolu s kuchařem vybaví chutnými řízečky a vydatnou svačinou. Děti si stravování na Rozhledu moc pochvalují. Stejně tak opékání vuřtů a veselý karneval, s jejichž organizací nám místní rovněž pomáhají. Naučná beseda s horskou službou ze Strážného, kterou nám Zdenička zprostředkovává, má také kladný ohlas u našich malých turistů.

Z Rozhledu a Mařenky si vždy odvážíme spoustu krásných a příjemných zážitků. Děti se rády vracejí na známé místo, kde společně prožily spoustu dobrodružství a mohou na ně i nadále navázat.

Tímto bychom chtěli poděkovat Zdeničce a ostatnímu personálu za to, že nám zpříjemňují pobyt na horách a umožňují si ho prožít s radostí a pohodou.

Děkují děti a paní učitelky z MŠ Bendova. Marcela a Sylva

horská chata Rozhled | Telefon:+420 499434176 | Mobil:+420 721554728 | Mail:rozhled@tiscali.cz | Webdesign: © lk 2013